VetExpert Hepatiale Forte Large Breed 40 таблетки

41.80лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Продукт за кучета и котки, който подпомага чернодробната функция в случаи на недостатъчност или дисфункция. Възстановява и защитава хепатоцитите, ускорява чернодробната регенерация и възобновяването на нормалните функции на органа. Хранителната добавка има положително действие върху храносмилането и абсорбцията на витамини, както и върху регулацията на цикъла на уреята. Опаковка: 40 twist off капсули Дозировка: 1 капсула/5 kg живо тегло на ден
Състав фосфолипиди, орнитин
  • Фосфолипидите са глицеролови естери на холинфосфорната киселина и следните ненаситени мастни киселини: линолова, линоленова и олеинова. Те оказват протективна и регенративна роля върху чернодробните клетки. Фосфолипидите, благодарение на съдържащите се в тях полиненаситени мастни киселини в страничните вериги, не може да се синтезират в тялото. Веднъж доставени в организма, те се интегрират в клетките и цитоплазмените мембрани на хепатоцитите и запълват дефектите, причинени от заболявания. Това води до по-бърза регенерация на засегнатите структури и възвръщане на нормалните им функции. Подобрява се работата на мембранните рецептори, мембранните ензимни системи и процесите на активен и пасивен транспорт. Фосфолипидите са изключително важни за процесите на диференциация и пролиферация на чернодорбни клетки. Те инхибират процесите на фиброза в чернодорбната тъкан като редуцират продукцията на колаген и повишават ензима, който го разлага – колагеназа. Фосфолипидите, също както жлъчните киселини играят важна роля в смилането на мазнините и абсорбцията на витамините, разтворени в тях.
  • L-орнитинът, образуван от аргинин, е аминокиселина, и не е част от протеин; играе важна роля в цикъла на уреята. Използва се превантивно при остри, субостри и хронични повишавания на урея и амоняк в кръвта. Основната цел на урейния цикъл е да отстранява амоняка и остатъците му от организма. Амонякът действа неблагоприятно на нервната система и причинява чернодробна енцефалопатия. Орнитинът ускорява детоксикацията на чернодробната и мозъчна тъкан. Повишава толеранса на чернодробния паренхим срещу увреждащи го субстанции, особено лекарства като химиотерапевтици. Повлиява добре метаболизма на протеини, мазнини и въглехидрати. Регенерира засегнатите чернодробни клетки. Орнитинът се използва и при храносмилателни смущения, причинени от чернодробна недостатъчност. Изключително важен при котки, които не са се хранили дълго време.
 

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване