VetExpert HemoVet 60 табл.

35.20лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Показания: Продуктът се прилага при кучета със симптоми на анемия. Свойства и употреба: Основната функция на желязото в организма в продукцията на хемоглобин и миоглобин, които са с жизненоважна роля при транспорта на кислород в организма. Желязото също така играе важна роля в състава на много ензими, като например цитохромите. Най-същественият признак от недостига на желязо е анемията. Съдържанието на органично желязо в хем-формата е най-добре абсорбирано от организма, в сравнение с неорганичното желязо. Медта е компонент на два ензима – церулоплазмин и фероксидаза, които имат особеността да окисляват желязото до формата, под която може да бъде транспортирано до мястото, където става образуването на еритроцитите. Ролята на медта в процесите на еритроцитопоезата се потвърждава и от факта, че в случаите на недостиг мобилизирането на желязо от депата, където се съхранява, се нарушава. Това от своя страна влияе негативно на целия процес по еритропоеза. Витамин В6 (пиридоксал) се използва в тялото като коензим под формата на фосфат. Пиридоксаловият фосфат е коензим, участващ в производството на хем, основният компонент на хемоглобина. Фолиевата киселина също е важен компонент за образуване на еритроцитите. За да се осъществи процесът обаче е необходимо да има и достатъчно количество Витамин В12 (кобаламин). Недостигът на тези два витамина води до увреждане ДНК-то на бързо делящите се клетки в костния мозък, което на свой ред води до образуване на големи, незрели еритроцити с недостатъчно количество хемоглобин. Дозировка: Кучета: 1 таблетка на 10 кг телесна маса. На животното трябва да се предостави прясна вода през цялото време. Условия за съхранение: Съхранявайте на сухо място при температура под 20°С. Пазете от директна слънчева светлина и влага. Пазете далеч от деца и животни.
Съдържание: Желязо в Хем-форма 30 mg; Мед 6 mg (хелиращ агент); Витамин В6 600 µg; Витамин В 12 5 µg; Фолиева киселина 30 µg; Витамин С 30 mg. Аналитично съдържание: Суров протеин 19,94%; сурови мазнини 1,92%; сурови влакнини 40,60%; сурова пепел 4,97%; влажност 3,67%.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване