VetExpert BioProtect 60 бр.

52.80лв.

Внимание!

Добавяйки този продукт в количката Вие декларирате, че сте запознати с прилагането му и периода на употреба.

Показания: Продуктът се препоръчва за кучета и котки със стомашно-чревни разстройства и дисбаланс на микрофлората, водещи до диария, причинена от антибиотична терапия или обезпаразитяване, а също и при подрастващи животни и тези, склонни към запек.

Свойства и употреба: Следните бактерии: Enterococcus faecium+ Lactobacillus rhamnosus в общата сума на 5х109 CFU/g са подбрани, поради техните полезни свойства. Те са нормален компонент на здравата стомашно-чревна микрофлора и с увеличаване броя на бактериите в червата се стимулира производството на късоверижни мастни киселини (оцетна и млечна киселини), които са допълнителен източник на енергия за чревните клетки. Те улесняват абсорбацията на йони, намалявайки риска от диария. Също така формират крайните продукти на метаболизма, потискайки растежа на патогенни бактерии като E.coli или Salmonella spp. Фруктоолигозахаридите са пребиотици, които са естествени хранителни вещества за пробиотиците (полезни бактерии) и не се използват от вредните бактерии. Пребиотиците понижават нивото на рН на изпражненията, което стимулира растежа на бактерии, полезни за стомашно-чревния тракт и в същото време потиска растежа на потенциално вредните бактерии като Clostridium perfringens. Пребиотиците подобряват консистенцията на фекалиите без да се увеличава обема. Те потискат производството на ендотоксини и намаляват процеса на гниене в червата.

Дозировка: Антибиотична терапия: по 1 капсула дневно (до 7 дни след края на терапията). Подрастващи животни – по 1 капсула дневно в продължение на 20 дни. Диария и предразположеност към запек: 2 капсули дневно в продължение на 10 дни. След вътрешно обезпаразитяване: по 1 капсула дневно за 7 дни. Капсулите може да бъдат прилагани директно в устата на животното или могат да бъдат смесвани с храни. На животното трябва да се предостави прясна вода през цялото време.

Условия за съхранение: Съхранявайте на сухо място и при стайна температура.

Всяка капсула съдържа: Пробиотици 5 000 000 000 CFU/g: Enterococcus faecium, lactobacillus rhamnosus, Манно-олигозахариди 100 мг; Фруктоолигозахариди 100 мг.

Аналитичен състав: Суров протеин 0,92%; сурова пепел 0,40%; сурови мазнини 0,55%; сурови влакнини 35,44%; влажност 3,94%.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване