Vet Expert CardioVet 90 табл.

47.30лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Vet Expert CardioVet / КардиоВет таблетки 90 табл.
Добавка за кучета и котки със сърдечна недостатъчност.
Има високо съдържание на съставки, подпомагащи дейността на сърдечната мускулатура (таурин, L-карнитин).
Може да се прилага едновременно с останалите медикаменти при сърдечни заболявания или самостоятелно, при леки и начални изменения в сърдечната структура.
Протектира клетките на миокарда, противодейства на оксидативния стрес и свободните радикали, повлиява благоприятно нивата на калций в миокарда,регулира ритъма и силата на сърдечните контракции. Освен това има страхотен вкус!
  Свойства и приложение: L-карнитинът е четвъртичен амин, който се формира от лизин и метионин. Неговата основна функция е метаболизма на дълговерижните мастни киселини и продукцията на енергия. 95% от общия карнитин в организма се намира в миокарда, което доказва, че една от основните му функции е да доставя енергия за непрестанната работа на сърцето. L-карнитиновата недостатъчност при кучетата е в пряка корелация с развитието на дилативната кардиомиопатия. Добавянето на L-карнитин може да допринесе за предпазване на миокарда от акумулация на мастни киселини в него. Тауринът е една от най-важните субстанции за метаболизма на здравия организъм. Той играе ключова роля в метаболизма на миокарда, като регулира нивата на калциеви йони и осмотичния потенциал, неутрализирайки свободните радикали. Той също така представлява 40% от свободните аминокиселини в миокарда. Тауринът има антиаритмични свойства, регулира сърдечния ритъм в зависимост от нивата на калциевите йони и осигурява интегритета на миокардните клетки. Тауриновата недостатъчност може да допринесе директно за развитието на дилативна кардиомиопатия при кучета. Коензим Q10 (убихинон) е жизненоважен за енергообразуването в организма. Той също така е естествен антиоксидант в митохондрите, в които поради усилено производство на енергия се натрупват много свободни радикали. Селенът е важна съставна част от ензима глутатионпероксидаза, който е свързан с антиокислителните механизми. Неговите функции са строго свързани с витамин Е. Основната функция на селена е да предпазва от ефектите на окислителния стрес, който е един от основните елементи в патогенезата на дилативната кардиомиопатия. Витамин Е (комбиниран със селен) е мощен антиоксидант и предпазва от прекомерното контрактиране на сърдечните ендотелни клетки. Също така редуцира адхезията и агрегацията на тромбоцити в коронарните артерии, което подпомага притока на кръв към сърцето.
Състав: минерали Добавки: L-карнитин тартарат 540 мг; Витамин Е 60 IU; Коензим 10 мг; Q10 Таурин 200 мг Аналитичен състав: Суров протеин – 39,71%; сурова пепел – 1,2%; сурови мазнини – 2,20%; сурови влакнини – 15,78%; влажност – 1,29% Показания: Продуктът се препоръчва за кучета, страдащи както от дилативна кардиомиопатия, така и от митрална регургитация. Дозировка: Кучета до 15 кг телесно тегло: по една таблетка два пъти дневно. Кучета повече от 15 кг телесно тегло: две таблетки два пъти дневно. В случаи на кучета, чието телесно тегло е над 40 кг, ветеринарният лекар може да увеличи дозата. Таблетките могат да се прилагат директно в устата на животното или може да бъдат стрити и смесени с храна. Ако дневната доза включва прилагането на няколко таблетки, то те може да бъдат разделени на 2-3 приема. На животното трябва да се осигури прясна вода по всяко време. Условия на съхранение: Съхранява се на сухо място при стайна температура.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване