Simparica Trio / Симпарика трио таблетки за дъвчене за кучета от 20 до 40 кг – 1бр. табл.

35.00лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Активни субстанции:
Simparica Trio таблетки за дъвченеsarolaner  (mg)moxidectin  (mg)pyrantel (като embonate) (mg)
за кучета 1,25–2,5 kg30,0612,5
за кучета >2,5–5 kg60,1225
за кучета >5–10 kg120,2450
за кучета >10–20 kg240,48100
за кучета >20–40 kg480,96200
за кучета >40–60 kg721,44300
Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета. Терапевтични показания: За кучета с или рискови от смесени инфекции от външни и вътрешни паразити. Ветеринарномедицинският продукт е изключително показан, когато е необходимо третиране срещу кърлежи или бълхи и стомашно-чревни нематоди по едно и също време. Ветеринарномедицинският продукт е в същото време ефикасен за предпазване от сърдечен червей и ангиостронгилоза. Ектопаразити −     За лечение на опаразитяване с кърлежи. Ветеринарномедицинският продукт има незабавна и продължителна способност да убива кърлежите за период от 5 седмици срещу Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus и Rhipicephalus sanguineus и за 4 седмици срещу Dermacentor reticulatus; −     За лечение на опаразитяване с бълхи (Ctenocephalides felis и Ctenocephalides canis). Ветеринарномедицинският продукт  има незабавна и продължителна способност да убива бълхи при ново заразяване за период от 5 седмици. −     Ветеринарномедицинският продукт може да се ползва като част от лечебната стратегия за контрол на алергичен дерматит от ухапване от бълхи (FAD). Гастроинтестинални нематоди За лечение на опаразитяване с  гастроинтестинални кръгли червеи и анкилостоми: − Toxocara canis незрели възрастни (L5) и възрастни; − Ancylostoma caninum L4 ларви, незрели възрастни (L5) и възрастни; − Toxascaris leonina възрастни; − Uncinaria stenocephala възрастни. Други нематоди − За предпазване от сърдечен червей (Dirofilaria immitis); − За предпазване от ангиостронгилоза чрез намаляване степента на инфектиране с незрели възрастни (L5) форми на Angiostrongylus vasorum. Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или към някой от ексципиентите. Неблагоприятни реакции: Стомашно-чревни признаци като повръщане и диария, и системни нарушения като летаргия, анорексия/липса на апетит могат да се появят в много редки случаи въз основа на опита за безопасност след пускането на продукта на пазара. В повечето случаи тези признаци са леки и преходни. Неврологични признаци като тремор, атаксия или конвулсии могат да се появят в много редки случаи въз основа на опита за безопасност след пускането на продукта на пазара. В повечето случаи тези признаци са преходни. Доза и начин на приложение: Перорално приложение. Доза Ветеринарномедицинският продукт да се прилага в доза 1,2–2,4 mg/kg sarolaner, 0,024–0,048 mg/kg moxidectin и 5–10 mg/kg pyrantel съгласно таблицата по-долу:
Телесна маса (kg)Концентрац ия на таблетката 3 mg/0,06 m g/12,5 mgКонцентрац ия на таблетката 6 mg/0,12 m g/25 mgКонцентра ция на таблетката 12 mg/0,24 mg/50 mgКонцентрац ия на таблетката 24 mg/0.48 mg/100 mgКонцентрац ия на таблетката  48 mg/0,96 mg/200 mgКонцентрац ия на таблетката 72 mg/1,44 mg/300 mg
1,25–2,5 kg1
>2,5–5 kg1
>5–10 kg1
>10–20 kg1
>20–40 kg1
>40–60 kg1
>60 kgПодходяща комбинация от таблетки
Метод на приложение Таблетките могат да се приложат с или без храна. Таблетките Simparica Trio са овкусени и с лекота се приемат от повечето кучета, когато се предлагат от стопанина. Ако таблетката не се приема доброволно от кучето, тя може да се прилага и с храна или директно в устата. Таблетките не трябва да се разделят. Схема за третиране: Схемата на третиране трябва да се основава на диагноза от ветеринарен лекар, местната епидемиологична обстановка и / или епидемиологичната обстановка в други зони, които кучето е посетило или ще посети. Ако въз основа на становището на ветеринарния лекар се налага повторно приложение на продукта, всяко последващо приложение трябва да се извършва с минимален интервал от 1 месец. Продуктът трябва да се използва само при кучета, при които е показано едновременно лечение на опаразитяване с кърлежи / бълхи и стомашно-чревни нематоди. При липса на риск от смесено заразяване, да се използва паразитицид с по-тесен спектър на действие. Лечение на инфестация с бълхи и кърлежи и стомашно-чревни нематоди: Ветеринарномедицинският продукт може да се използва като част от сезонното лечение на опаразитяване с бълхи и кърлежи (в замяна на лечение с активен само срещу бълхи или кърлежи продукт) при кучета с едновременно диагностицирани и гастроинтестинални нематодни инфекции. Еднократното приложение е ефикасно за лечението на опаразитяване със стомашно-чревни нематоди. След лечение на нематодните инфекциите, продължете третирането с продукт, активен срещу бълхи и кърлежи. Профилактика на дирофилариоза и ангиостронгилоза: Еднократното приложение освен това предпазва от заразяване с белодробни паразити (чрез намаляване на незрелите възрастни (L5) на A. vasorum) и болестта дирофилариоза (D. immitis) в продължение на един месец. Когато продуктът заменя друг продукт за профилактика на белодробна паразитоза или дирофилариоза, първата доза от продукта трябва да се приложи в рамките на един месец от последната доза от предишния ветеринарномедицински продукт. В ендемичните области на кучетата да се прилага продукт за профилактика на белодробни червеи и/или дирофилариоза на месечни интервали. Препоръчва се профилактиктичното третиране срещу дирофилариоза да продължи до най-малко 1 месец след последният  контакт с комари. Специални условия за съхранение на продукта: Да се съхранява при температура под 30 °C.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване