Съвети при избора на храна за кучета – 1 част

Кучета са нашите верни другари в приключенията и белите. Но, за да бъдат здрави, те се нуждаят от качествена храна за кучета и балансирана диета. Именно това затруднява стопаните, които за първи път имат домашен любимец. Някои се подвеждат по разнообразието на пазара, а други просто се водят по любопитството на своя четириног в желанието му да опита всяка храна.

В тази статия ще Ви дадем два много важни съвета как да изберете качествена храна за кучето си.

syveti za izbora na hrana2

При избора на храна за кучето си, трябва да знаете, че кучетата се нуждаят от протеини в диетата си. Те са градивен елемент за растежа и развитието на тъканите, органите и клетките. Осигуряват правилното функциониране на имунната система и производството на хормони, транспортират хранителните вещества и поддържат здрави мускулите, козината и ноктите.

Кучетата могат да консумират както протеини от животински произход, така и от растителни източници.

Combined Shape

Обикновено, когато той се съдържа в големи количества е написан в съдържанието на храната за кучета на първо място и с името си. Например говеждо, пилешко или сьомга. Ако е в по-малки количества, може да е в средата на съдържанието и да е обозначен като „месни продукти”.

При купуването на нова храна за кучето Ви е важно да наблюдавате реакцията му – дали му харесва на вкус и има ли някакви стомашни раздразнения от нея. Ако изпитва неразположение или прояви симптоми на алергия, задължително се консултирайте с ветеринарен лекар.

С това ще завършим тази статия. Следете нашия блог, защото в следващата част ще обърнем внимание на съдържанието на мазнини в храната за кучета.

Tags

What do you think?

Свързани Статии