Royal Canin Urinary S/O – Лечебна храна за уринарния тракт

Може да Ви звучи странно, но домашните любимци, също като хората, могат да имат проблеми с уринарния тракт. Те могат да варират от инфекции на пикочните пътища до цистити и образуване на камъни. И докатопри хората лесно може да се проследи как протича заболяването, при животните дори най-малките проблеми могат да се превърнат в сериозна заплаха за живота и здравето им.

pexels helena lopes 4009986

Как да разберете дали любимецът Ви има проблем с уринарния тракт?

Тук е много важно да познавате добре Вашия домашен любимец, за да проследите дали има промени в уринарните му навици. Например първите симтоми може да са свързани със значително увеличаване или намаляване на обема и честотата на уриниране, промяна на цвета или наличието на остра миризма.

Друг признак може да е, когато любимецът Ви внезапно започне да пие много вода. Това обикновено е реакция на тялото за изхвърляне на токсини. Но може да е и признак, че има проблеми с бъбреците или пикочните пътища.

За стопаните на кучета е добре да обръщат внимание на това колко често то има нужда от разходки, за да извърши физологичните си нужди. Ако рязко е започнал да има „злополуки” у дома и заради това сте увеличили разходките, това също може да е симптом за уринарни проблеми.

Обръщайте внимание и на позите, които заема при уриниране. Ако заема такива пози многократно, но не отделя почти никаква урина и се напряга, това е знак, че трябва да посетите ветеринар възможно най-бързо. Също така, раздутият корем и честото близане на гениталната област, са индикация за съществуването на такъв проблем.

Как да се справите с уринарните проблеми на домашните си любимци?

Първата стъпка е да посетите ветеринарен лекар, който да назначи необходимите изследвания и да диагностицира проблема. Следва лечение и приемане на подходяща храна, която е специално предназначена за животни с уринарни проблеми.

Ние, от зоомагазин Барс и Бела Ви препоръчваме – Royal canin urinary so.Тя е специално разработена за животни, които имат проблеми с долната част на уринарния тракт. Обикновено се предписва на кучета и котки, които често страдат от заболявания на пикочните пътища, образуват цистинови или уринарни камъни.

Формулата на Royal canin urinary so е богата на хранителни вещества и включва всички необходими витамини и минерали за доброто здраве на домашните любимци. Всяка съставка е внимателно подбрана, за да предложи лесно усвояване и храносмилане.

Combined Shape

Освен това, Royal canin urinary so подпомага разграждането на излишните минерали като увеличава количеството на произвежданата урина. По този начин предотвратява образуване на уринарни камъни и кристали.

Специалната формула на Royal canin urinary so намалява и концентрацията на йони в урината. Протеините в храната са с ниско съдържание на пурини, което помага да се намали образуването на уратни камъни.

Това са само някои от предимствата на Royal canin urinary so. Не забравяйте, че е важно предварително да се консултирате с ветеринарен лекар, преди закупуване на лечебни храни за уринарния тракт.

Ние Ви препоръчваме Royal canin urinary so

Tags

What do you think?
Related Articles