Royal Canin Renal – Лечебна храна при хронична бъбречна недостатъчност

Бъбреците на Вашите домашни любимци са от съществено значение за поддържане на цялостното им здраве. Те участват в обмяната на веществата в организма. Действат като филтрираща система, която премахва токсините и отпадъците от кръвта. След това филтрираните вещества се отделят под формата на урина.

За съжаление, понякога бъбреците не могат да се справят със своята филтрираща функция. Това увреждане довежда до изхвърляне на важни хранителни вещества, докато токсините остават и се натрупват в организма.

Симптомите на хроничната бъбречна недостатъчност са трудни за забелязване в ранните статии. При напредване на заболяването те включват повишаване на уринирането и пиенето на вода, загуба на тегло, летаргия и други.

За контролиране на заболяването ветеринарните лекари препоръчват промяна на диетата.

Промените в храненето, които трябва да се направят, зависят от тежестта на бъбречното заболяване. Диетата на кучетата и котките, страдащи от такива заболявания, трябва да е с намалено съдържание на фосфор, протеини, натрий и да присъства допълнително омега 3.

Най-важно е съдържанието на фосфор. То трябва да се поддържа ниско, за да се забави прогресията на бъбречното заболяване и да се подобри здравословното състояние.

Диетите с високо съдържание на сол (натрий) могат да повишат кръвното налягане и да влошат състоянието на бъбреците. Затова храните, предназначени за домашни любимци с бъбречни заболявания, са с ниско съдържание на натрий.

Трябва да се избягват и лакомствата с високо съдържание на сол като деликатесно месо. Не трябва да взимате храни и лакомства, които имат повече от 1 mg натрий на калория.

pexels helena lopes 4009986

Ние от Барс и Бела Ви препоръчваме Royal Canin Renal.

Royal Canin Renal е лечебна храна, специално предназначена за подобряване функциите на бъбреците. Royal Canin Renal има специална формула, която съдържа хранителни вещества, съобразени със стадия на заболяването и специфичните нужди на Вашия любимец.

Обърнете внимание – през различните стадии на заболяването, любимецът Ви може да се нуждае от различно количество фибри, протеини и антиоксиданти. Затова всеки продукт Royal Canin Renal е съобразен с различните стадии и предлага подходяща и балансирана диета.

Домашните любимци, които имат бъбречни заболявания, често страдат от киселини и проблеми с храносмилателната система. Затова диетите, предназначени за тях, като Royal Canin Renal съдържат храни, които не предизвикват газове и подпомогат поддържането на храносмилателното здраве.

Освен това, подпомага и поддръжането на храносмилателното здраве.Адаптираното енергийно съдържание на Royal Canin Renal помага да се компенсира намаления апетит на кучетата и котките.

Обърнете внимание – продуктите на Royal Canin Renal трябва да се закупуват след консултация и препоръка от ветеринарен лекар!

Не сте сигурни кой продукт на Royal Canin Renal е най-подходящ за Вашия любимец? Не се притеснявайте да се свържете с нас на телефон: 0898 72 17 25. Нашите професионалисти с удоволствие ще Ви помогнат да направите най-добрия избор.

В онлайн магазин Барс и Бела Вие можете да откриете разнообразие от продуктите на Royal Canin Renal.

Combined Shape

Tags

What do you think?

Свързани Статии