Royal Canin Hypoallergenic – лечебна храна при хранителни алергии

Хранителните алергии са все по-често срещани при домашните любимци. Те представляват свръхреакция на имунната система към определени съставки или вещества, които присъстват в храната им. Тези реакции могат да имат различни симптоми, но най-засегнати са стомашно-чревният тракт и кожата като най-чувствителни и изложени на различни влияния.

Симптомите, които засягат кожата, са: зачервяване и сухота на кожата, поява на пърхот, мазна кожа и козина, повтарящи се ушни инфекции и възпаления, поява на горещи точки – екземи по кожата и косопад, поява на силен сърбеж, близане, драскане, хапане и триене на кожата на лицето, лапите, гърба, крайниците, дупето и ушите.

Стомашно-чревните проблеми, също могат да подскажат, че става въпрос за хранителна алергия. Най-често срещаните са – проблем с изхождането, диария, повръщане и газове, повишена честота на изхожданията, подуване на корема и други.

Други признаци могат да бъдат сълзене и зачервяване на очите или друго очно раздразнение, кихане, подуване на лицето и очите.

При кучетата и котките могат да се появят един или повече от тези симптоми. Имайте предвид, че всеки организъм е различен. Две животни под въздействието на един и същи алерген могат да реагират еднакво или да имат коренно различни симптоми. Затова е много важно да не диагностицирате сами своите домашни любимци, а се обърнете към ветеринарен лекар.

С течение на времето Вашите домашни любимци могат да развият различни хранителни алергии или хранителна непоносимост. Тук е важно да знаете, че количеството на алергена, който присъства в храната, не е от значение. Достатъчно е минимално количество от него за да предизвика алергична реакция.

Лечението при съмнение за хранителни алергии и непоносимост е да се промени диетата на Вашия любимец. За целта трябва да се открие храната, която предизвиква реакцията в организма му.

Ако Вашият ветеринарен лекар, имат такива подозрения, обикновено се прави хранителен тест за диетично елиминиране. За целта се използва определен вид храна за период от време, обикновено от 2 до 3 месеца.

Тази промяна на храната трябва да се извършва винаги под наблюдение на ветеринарен лекар и НЕ по Ваша преценка!

Ние от зоомагазин Барс и Бела Ви препоръчваме Royal canin hypoallergenic.

Royal canin hypoallergenic е специализирана храна, предназначена за провеждане на изключваща диета и контролира нехранителни алергии при кучетата и котките.

Royal canin hypoallergenic е често предпочитана от ветеринарните лекари. Причината е, че нейната формула е специално разработена за справяне с проблемното храносмилане и кожните раздразнения.

Royal canin hypoallergenic е направена със соев протеин, който заменя алергените от животински произход. Високосмилаемата формула, подпомага абсорбирането на основните хранителни вещества. Тя намалява и риска от образуване на камъни в бъбреците и възникване на уринарни проблеми.

В състава на Royal canin hypoallergenic присъства специална смес от фибри и пробиотици, които подпомагат храносмилането. Мастните киселини се грижат за възстановяване на раздразнената кожа и възстановяване на здравето й.

Освен това, Royal canin hypoallergenic е нискокалорична, което насърчава балансираната диета при животни, склонни към наддаване на тегло.

Не пропускайте да поръчате, Royal canin hypoallergenic от нашия онлайн магазин или като се се свържете с нас на телефон: 0898 72 17 25.

pexels helena lopes 4009986
Combined Shape

Tags

What do you think?

Свързани Статии