Royal Canin Gastrointestinal – лечебна храна при храносмилателни разстройства

Забелязвате промяна в теглото и хранителните навици на Вашия домашен любимец? Притеснявате се, че често има диария, запек или повръща храната си? А знаете ли, че може да страда от стомашен дискомфорт или храносмилателно разстройство?

Храносмилателната система включва всички органи, които участват в приемане и обработка на храната. Тя започва от устата и включва хранопровода, стомаха, черния дроб, панкреаса, червата, ректума и ануса.

Процесът на храносмилане започва, когато Вашият домашен любимец вземе храна в устата си и започне да я дъвче. Ензимите в слюнката му започват да разграждат храната. Процесът продължава с преглъщане, а храната се разгражда допълнително в стомаха. Хранителните вещества се усвояват в червата, а токсините се изхвърлят и елиминират.

Този процес е много важен не само за усвояване на всички необходими хранителни вещества, но и за поддържане на правилния баланс на течности и електролити в тялото.

Затова функциите на храносмилателната система могат да бъдат разделени на 4 основни категории – храносмилане, усвояване на хранителни вещества, движението им през храносмилателния тракт и елиминиране на изпражненията.

Когато домашният Ви любимец има храносмилателни проблеми, е много важно да се консултирате с ветеринарен лекар. Неговата задача е да открие в коя част от храносмилателната система се крие проблема, да разбере причината за появата му и да предпише подходящо лечение и диета.

Най-честите симптоми за заболявания на храносмилателната система включват прекомерно слюнкоотделяне, диария, запек, повръщане, загуба на тегло и апетит. Освен тях, може да има и кървене, коремни болки и подуване на корема, дехидратация и други.

Задължителен елемент от лечението на храносмилателни проблеми е приемането на подходяща храна, която е лесна усвояема и не натоварва допълнително организма.

Ние, от зоомагазин Барс и Бела, Ви препоръчваме Royal canin gastrointestinal – лечебна храна, която е разработена с мисъл за храносмилателната система на кучетата и котките. Тя отговаря на специфичните им нужди и се съобразява с тяхната порода, възраст, килограми, здравословно състояние и начин на живот.

Формулата на Royal canin gastrointestinal прецизно съчетава необходимите хранителни вещества, витамини, аминокиселини и други. Фибрите и пробиотиците в нея подпомагат усвояването на необходимите вещества, нормалното храносмилане и чревната перисталтика.

Кучето Ви има наднормено тегло и проблеми с храносмилането? Ние Ви препоръчваме Royal canin gastrointestinal LOW FAT. Тя има ниско съдържание на мазнини, което я прави подходяща за кучета с чувствителен стомах или с различни здравословни проблеми.

Имате малко кученце, което се нуждае от енергия? Препоръчваме Ви Royal canin gastrointestinal puppу, която ще отговори на всичките му нужди.

Обърнете внимание, че не трябва да купувате лечебните храни по своя преценка. Консултирайте се с ветеринарен лекар, преди да поръчате Royal canin gastrointestinal!

pexels helena lopes 4009986
Combined Shape

Tags

What do you think?

Свързани Статии