Facebook Pixel

Противопаразитни средства и препарати за котки

Като специалисти при ветеринарните продукти, няма как да не обърнем внимание на важността от обезпаразитяването на вашите домашни любимци. Продуктите за котки не се изчерпват само с котешка тоалетна, играчки и храна. Те трябва да се обезпаразитяват редовно, точно както и любимите ни кучета. Нека да разгледаме какво представлява обезпаразитяването и колко често трябва да го прилагаме на котката ни.

Вътрешно и външно обезпаразитяване на котка

Червеите са паразити, които могат да заразят малкото коте чрез майчиното мляко, а възрастна котка може да се зарази чрез яйца от бълхи или контакт с други животни. Кръглите червеи и тенията са най-често срещаните разновидности в котките.

Заразеното коте може да страда от забавяне на растежа и увредена имунна система, защото не може да абсорбира всички необходими хранителни вещества от храната си. Червеите са заразни и за хората. Заради това трябва да вземете обезпаразитяването на вашата котка много насериозно.

Външните паразити при котките могат да засегнат очите, ушите и кожата. Докато бълхите са външните паразити, най-често срещани при котките, има и други паразити, можещи да причинят здравословни проблеми, включително акари, въшки или кърлежи. Външните паразити могат да причинят дискомфорт, анемия, алергии и могат да пренасят и различни заболявания, предаващи се при ухапване на домашния ви любимец.

Вътрешно обезпаразитяване на котка

Вътрешното обезпаразитяване на котка може да се случи по няколко начина. В нашата категория противопаразитни средства и препарати ще откриете спрейове, нашийници, каишки и пипети, чиято мисия е да запазят вашия домашен любимец в добро здраве. Също както при отглеждането на кучета, така и при отглеждането на котката, най-добрата грижа започва с грижата за здравето, независимо на каква възраст е.

Външно обезпаразитяване на котка

Най-често външно обезпаразитяване се прилага с помощта на пипета. През годините този метод се е доказал като един от най-ефективните. Вашия домашен любимец трябва да стои мирен, докато сложите капките, съдържащи се в пипетата. Въпреки че почти няма домашни любимци, обичащи да стоят на едно място, само така течността ще може да попадне върху кожата и козинката им и ще ги защитава. При капките, недостатък е, че действието им трае около месец и ако случайно котката се намокри, спират да са ефективни.

Репелентните нашийници са друга опция, която ще защити вашето коте около три месеца. Той е малко по-скъп на цена, но затова пък на него водата не му влияе, дори когато се се намокри. След като изтекат трите месеца, ще трябва да го смените с нов. Този тип каишки са много популярни из собствениците на котета, които излизат често навън в двора.

В нашите категории с продукти ще откриете и други предложения и за котки и за кучета. Ако не сте избрали метод за обезпаразитяване, то това е добро време да го направите.

Видове вътрешно обезпаразитяване на котка

Освен външно, домашните котки трябва задължително е необходимо да бъдат третирани и вътрешно през равни периоди от време. Най-добрият начин това да се случи, отново са капките, които са любим продукт на много хора. Те ще предпазят вашите любимци от тении, гастроинтестинални нематоди, дирофилариоза и др. Някои от тези заболявания могат да се предадат и на хората, както и за съжаление да имат летален изход за вашия любимец, така че в никакъв случай не ги подценявайте.

Хапче за вътрешно обезпаразитяване котка

Хапчетата са евтин и бърз метод, който ще ви спести малко време от капане на пипета върху козината на животинката ви. Важно е обаче, да откриете такъв вариант, който е с овкусени таблетки, за да може вашето коте да ги изяде безпроблемно. Трябва да се погрижите, хапчето да бъде погълнато.

В днешно време можете да откриете хапче за вътрешно и за външно, което да действа едновременно, така че и това не е лош избор.

Капки за вътрешно обезпаразитяване на котка

Капките за вътрешно са най-често комбиниран метод и действат срещу всички кърлежи, бълхи и тении. След месец трябва да повторите процедурата, за да е постоянно защитено вашето коте.

Видове външно обезпаразитяване на котка

За да защитите котката ви от бълхи, кърлежи и комари най-добре е да прилагате външно обезпаразитяване редовно. Необходимо е да внимавате, дали сте избрали и сложили в количката ви капки, които да са съобразени с възрастта на вашето коте.

Капки за външно обезпаразитяване на котка

Капките за външно се различават спрямо наситеността на основните вещества, които се влагат в тях. Заради това е толкова важно да съобразите котката ви на каква възраст е и каква разфасовка да вземете, предназначени именно за нея.

Кога може да се обезпаразити коте за първи път?

Първият курс на обезпаразитяване е най-добре да е на 4 седмична възраст. След това може да повтаряте до 8-10 седмици на всеки 2-3 седмици. Когато котката ви порасне е добре да я обезпаразитявате поне веднъж на 2-3 месеца, а ако излиза навън ежедневно - на всеки месец.

За да имате здрава и щастлива котка не трябва да пропускате редовното обезпаразитяване

Винаги съветваме нашите клиенти да обръщат повече внимание на здравето на своите котки. Не всеки продукт е съобразен с вашата животинка, заради това трябва внимателно да четете информацията, съпътстваща го. Ако имате въпроси относно даден продукт, винаги можете да се свържете с нас от страницата ни за контакти.

При нас ще откриете редица продукти, които ще ви помогнат с ежемесечната грижа. Ако знаете какво търсите, може да използвате вградения в сайта ни филтър, чрез който да се покажат продуктите, които ви интересуват. Или друг вариант е да подберете няколко продукта от категориите ни горе в менюто и да изберете онзи, който ви допада най-много.

Често срещани болести при котките

Сигурно сте чували за различните видове тении или за нематодите или за тази болест наречена дирофилариоза. Всичките тях ги има във външния заобикалящ вашето коте свят. Има естествен риск то да се зарази и да развие паразити. Като се грижите за вашето, освен любов и игри, е необходимо да му осигурите и защита към тези болести.

Foresto S / Форесто S противопаразитна каишка за малки кучета и котки до 8 кг

Foresto S / Форесто S противопаразитна каишка за малки кучета и котки до 8 кг

79.00лв.

Активни вещества:Сива каишка, без мирис, с дължина 38 cm (12,5 g) съдържа 1,25 g imidacloprid и 0,56..

BEAPHAR BEHAVE SPRAY - ОТБЛЪСКВАЩ СПРЕЙ ЗА КОТКИ, 125мл.

BEAPHAR BEHAVE SPRAY - ОТБЛЪСКВАЩ СПРЕЙ ЗА КОТКИ, 125мл.

19.00лв.

Beaphar Behave Spray отблъскващ спрей за котки е предназначен за коригиране на поведението на котки ..

BEAPHAR CALMING SPOT ON - УСПОКОЯВАЩИ КАПКИ ЗА КОТКИ, 3бр.

BEAPHAR CALMING SPOT ON - УСПОКОЯВАЩИ КАПКИ ЗА КОТКИ, 3бр.

15.00лв.

Beaphar Calming Spot On са успокояващи пипети за котки. Предлагат се в опаковка с 3 бр пипети. Натур..

BEAPHAR PLAY SPRAY - ПРИВЛИЧАЩ СПРЕЙ ЗА КОТКИ, 150мл.

BEAPHAR PLAY SPRAY - ПРИВЛИЧАЩ СПРЕЙ ЗА КОТКИ, 150мл.

16.00лв.

Play Spray помага за дресиране на котки и котенца. Той може да бъде използван, за да тренирате котка..

BEAPHAR VETO PURE BIO COLLAR - ПРОТИВОПАРАЗИТЕН НАШИЙНИК ЗА КОТКИ

BEAPHAR VETO PURE BIO COLLAR - ПРОТИВОПАРАЗИТЕН НАШИЙНИК ЗА КОТКИ

10.00лв.

Репелентен нашийник Veto Pure Bio Collar e произведен в Холандия от Beaphar B.V. Грижи се за домашни..

BEAPHAR VETO PURE SPOT ON - ПРОТИВОПАРАЗИТНА ПИПЕТА ЗА КОТКИ, 3бр.

BEAPHAR VETO PURE SPOT ON - ПРОТИВОПАРАЗИТНА ПИПЕТА ЗА КОТКИ, 3бр.

14.00лв.

Beaphar Bio Spot On защита от бълхи и кърлежи. Предназначен е за котки над 12 седмици и предлага ефе..

BEAPHAR VETO PURE SPOT ON KITTEN - ПРОТИВОПАРАЗИТНА ПИПЕТА ЗА ПОДРАСТВАЩИ КОТЕНЦА, 3бр.

BEAPHAR VETO PURE SPOT ON KITTEN - ПРОТИВОПАРАЗИТНА ПИПЕТА ЗА ПОДРАСТВАЩИ КОТЕНЦА, 3бр.

14.00лв.

Репелентни антипаразитни пипети за малки котенцаVeto Pure са ефективни срещу бълхи, кърлежи и комари..

BEAPHAR УСПОКОЯВАЩ СПРЕЙ ЗА ДОМА, ЗА КОТКИ

BEAPHAR УСПОКОЯВАЩ СПРЕЙ ЗА ДОМА, ЗА КОТКИ

16.00лв.

Beaphar успокояващ спрей за дома е формулиран с успокояващ Валериан, за да осигури естествена релакс..

BEAPHAR УСПОКОЯВАЩ СПРЕЙ С ФЕРОМОНИ ЗА КОТКИ

BEAPHAR УСПОКОЯВАЩ СПРЕЙ С ФЕРОМОНИ ЗА КОТКИ

25.00лв.

Феромоните са невидимите маркери, оставени от котките, които маркират една област като безопасно, уд..

Advantage / Адвентидж спот-он разтвор за големи котки и декоративни зайци над 4 кг.  - 1бр ПИПЕТА

Advantage / Адвентидж спот-он разтвор за големи котки и декоративни зайци над 4 кг. - 1бр ПИПЕТА

13.00лв.

За котки 4-8кгАдвентидж® 80 спот он за големи котки и декоративни зайци.Активни вещества:Адвентидж з..

Advantage / Адвентидж спот-он разтвор за малки котки и декоративни зайци до 4 кг.  - 1бр ПИПЕТА

Advantage / Адвентидж спот-он разтвор за малки котки и декоративни зайци до 4 кг. - 1бр ПИПЕТА

12.00лв.

За котки 0-4кгАдвентидж® 40 спот он за малки котки и декоративни зайциАктивни вещества:Адвентидж за ..

Advocate cat 4-8 kg / Адвокейт ратвор за котки 4-8 кг - 1бр ПИПЕТА

Advocate cat 4-8 kg / Адвокейт ратвор за котки 4-8 кг - 1бр ПИПЕТА

25.00лв.

Всяка пипета с единична доза Адвокейт съдържа:Единична дозаИмидаклоприд/ImidaclopridМоксидектин..

Показани са 1 до 12 от 20 (2 страници)