Facebook Pixel

Противопаразитни средства и препарати за кучета

Освен продуктите за храна и игра за кучета предлагаме и много безопасни начини за обезпаразитяване на вашето куче. Колкото по-скоро го направите, толкова по-добре ще се почувства то. Много от лекарствата и препаратите, за които ще ви разкажем са „широкоспектърни“, защото са добри за лечение на широк спектър от паразити, включително и така популярните червеи, които могат да живеят в червата. Това може да бъде много страшно, но с редовно обезпаразитяване, кучето ви ще бъде защитено.

Вътрешно обезпаразитяване на куче - колко често се прилага

Има няколко вида червеи, които обикновено засягат кучета и за всички тях има лек, както и начин кучето ви да бъде първоначално предпазено. На нашата страница с противопаразитни препарати и средства ще откриете различни препарати за превенция. В зависимост от паразитите, заразата може да има редица ефекти, като загуба на тегло, непоносимост към упражнения, общо неразположение и в някои редки случаи дори внезапна смърт. Заради това е важно заедно с игрите и храненето, да се грижите и за здравето на вашите домашни любимци.

Видове

Препаратите за вътрешно обезпаразитяване са изключително много видове. Най-разпространените продукти, които ще срещнете са хапчета, които се дават по 1 хапче на всеки 10 кг. Ако кучето е по-малко от 10 кг, за малки породи има други разфасовки. Хапчетата причиняват свиване и отпускане на стомаха на кучетата и това ги кара да изхвърлят паразитите навън.

Външно обезпаразитяване на куче

За да може вашите любимци да се радват на здрава козина и кожа, то те трябва да са защитени от бълхи, кърлежи и хапещи въшки. Често външно обезпаразитяване е задължително в сезона на бълхите и кърлежите. И двата вида паразити са изключително досадни. Докато бълхите обаче не ходят по хората, то кърлежите нямат нищо против и човешкият гостоприемник. Важно е кучетата ви да бъдат предпазени от болестите, предаващи се от тях.

Видове

Някои хора предпочитат пипети или така наречените капки, поставящи се на врата на кучето. За тази цел кучето трябва да стои неподвижно, а вие или вашият ветеринар, да сложите капките отгоре на врата на кучето. Поставят се там, защото то не трябва да ги достига и да ги оближе. Този начин на обезпаразитяване е добър, но защитава кучето месец най-много. След това трябва да го повторите.

Други методи са с хапчета, даващи се на кучето да ги погълне. Тяхното действие продължава между 1 и 2 месеца. Трети начин са каишките репеленти, които пазят от бълхи и от кърлежи малко по-дълго - до 3 месеца. Една такава каишка е чудесен дългосрочен избор. Използва се за кучета, които се мокрят често също така.

Както сами забелязвате, различни препарати за външно не липсват, следователно лесно може да изберете с кой да защитите вашето животинче.

Вътрешно и външно обезпаразитяване на куче

Не са малко и методите за комбинирано обезпаразитяване. Често се предпочитат именно те, защото не са отделни хапчета или хапче и пипета, а всичко е на едно.

Капки за външно обезпаразитяване на куче

Капките на някои брандове може да служат освен за пазене от кърлежите и бълхите, може да служат и за вътрешни паразити. Това обаче трябва да е ясно изразено на опаковката на капките ии вашият ветеринар да ви каже, че слага комбиниран препарат. Спрямо вида му може да пази вашата животинка от вътрешни и външни паразити от 30 дни до няколко месеца.

Таблетки за обезпаразитяване на куче

Както съществуват комбинирани капки, така съществуват и комбинирани таблетки, приемащи се преди хранене и пазещи вашите домашни любимци от всякакви паразити. Те също трябва да се дават на всеки 2-3 месеца спрямо вида и марката им.

Колко често може да се обезпаразитява кучето?

Най-често кучето се нуждае от ежемесечно обезпаразитяване или в краен случай всеки втори месец. През тези интервали е възможно, то да се зарази и поради тази причина някои ветеринари препоръчват толкова кратки срокове между използваните препарати.

И кучетата, които живеят навън и тези, които са в домовете ни се нуждаят от редовно поставяне на препарати за обезпаразитяване. Кучетата, живеещи навън дори една идея по-често, защото са изложени на риск двойно повече време.

Всеки собственик на куче, ако има и други въпроси как точно да избере метод за защита, може да разгледа препаратите за кучета и да прочете упътванията им, изложени под всеки един.

Обезпаразитяване на куче през зимата

Повечето собственици започват да разреждат външното обезпаразитяване, когато настъпят зимните месеци. За да бъде кучето ви добре защитено обаче имайте предвид, че най-рядко може да слагате пипетка веднъж на три месеца.

Ако пък предпочитате противопаразитните каишки, то кучето трябва да бъде с нея през цялото време. Още с настъпването на първите топли дни е добре да изберете от тук репелент срещу бълхи и кърлежи и да защитите своя любимец.

При вътрешното обезпаразитяване не трябва да се нарушава графика и хапчето, което давате,когато е със защита 1-3 месеца, след като изтече това време, задължително трябва да дадете ново. Само по този начин, няма да се сблъсквате с неприятните паразити и други болести.

Обезпаразитяване на куче през лятото

Как трябва да се грижите за вашето куче лятото, за да е защитено от външни и вътрешни паразити? На първо място е важно да четете внимателно какво му поставяте и как е най-редно да му го дадете. Ако е хапче за вътрешно, след колко време трябва да му дадете следващото.

Също така, избирайки пипетка или капки, от какво всъщност ще го защитява тя. Често собствениците на кучета слагат препарат и не знаят какво има в него, нито колко време ще действа. За съжаление, вероятността на кучето да му се случи нещо, е много висока, защото често се объркваме и забравяме кога сме сложили последно и се получава разминаване.

А да се грижим за домашен любимец изисква и ниво на отговорност, като това важи също и при нашите любими котки и при палавите ни кучета. При външно обезпаразитяване при кучета е важно, избирайки пипета, след това да не къпете домашния ви любимец, защото ще се намали действието на препарата.

При летните месеци нашите специалисти съветват да изкъпете кучето, да изчакате да минат към 2-3 дни и след това да поставите капките в козинката му на гърба. Няма да се налага да го къпете скоро отново и няма да се наруши действието на репелента.

Обезпаразитяване на куче кърлежи

Често се случва, хората да предпазват домашните си любимци без да знаят точно от какво. При ухапване от кърлеж например могат да се получат много неприятни последствия, като парализа или лаймска болест.

Този списък е малко по-дълъг и включва и петнист тиф, треска, затруднено дишане и друго. Освен репеленти е необходимо и да проверявате кучето след всяка разходка във висока трева. Само 2-3 минути ще ви отнеме да проверите главата, врата му и лапичките, където често се забиват кърлежите.

Кога трябва да обезпаразитим куче бебе?

Тъй като паразитите червеи са толкова често срещани при кученцата и котките, ветеринарите препоръчват да ги обезпаразитите за първи път, когато са на 2-3 седмици. Червеите могат да преминат от майката на бебето преди раждането или чрез млякото по време на кърмене. Ще са необходими повече от една доза от препаратите за обезпаразитяване.

Първото даване на хапче убива червеите, които са пораснали в момента. Второто убива тези, които ще се излюпват няколко седмици по-късно. Второто хапче трябва да е след още две седмици. За бебета, препаратите са същите, само че дозата е различна. Не забравяйте, че здравето на вашите домашни любимци е най-важно.

Drontal Dog Flavour / Дронтал овкусени таблетки - 1бр ТАБ

Drontal Dog Flavour / Дронтал овкусени таблетки - 1бр ТАБ

4.50лв.

Активни субстанции: Febantel -150 мг, pyrantel embonate – 144 мг, praziquantel -50 мгПомощни ве..

Frontline Combo spot-on Dog M / Фронтлайн Комбо спот он за кучета от 10 до 20 кг - 1бр ПИПЕТА

Frontline Combo spot-on Dog M / Фронтлайн Комбо спот он за кучета от 10 до 20 кг - 1бр ПИПЕТА

18.00лв.

Активни субстанции: Firponil – 134.00 mg(S)-methoprene – 120.60 mgButylhydroxyanisole (E320) – ..

Противопаразитна каишка Kiltix 38 см

Противопаразитна каишка Kiltix 38 см

48.00лв.

Aктивни субстанции и параметри:ДължинаТеглоPropoxurFlumethrinKiltix for Small Dogs, Килтикс за малки..

NexGard Spectra от 2 до 3.5 кг - 1бр. ТАБЛ. / Нексгард Спектра дъвчаща таблетка за кучета

NexGard Spectra от 2 до 3.5 кг - 1бр. ТАБЛ. / Нексгард Спектра дъвчаща таблетка за кучета

21.00лв.

Активни субстанции:дъвчащи таблети за кучета 2–3.5 kg – Afoxolaner – 9.375 mg, Milbemycin oxime – 1...

NexGard / Нексгард дъвчаща таблетка за кучета от 10 до 25 кг - 1бр. ТАБЛ.

NexGard / Нексгард дъвчаща таблетка за кучета от 10 до 25 кг - 1бр. ТАБЛ.

20.00лв.

Активни субстанции: Всяка дъвчаща таблета съдържа: Afoxolaner 68.0 mgВидове животни, за които е пред..

Foresto S / Форесто S противопаразитна каишка за малки кучета и котки до 8 кг

Foresto S / Форесто S противопаразитна каишка за малки кучета и котки до 8 кг

79.00лв.

Активни вещества:Сива каишка, без мирис, с дължина 38 cm (12,5 g) съдържа 1,25 g imidacloprid и 0,56..

Foresto L / Форесто L противопаразитна каишка за кучета над 8 кг

Foresto L / Форесто L противопаразитна каишка за кучета над 8 кг

89.00лв.

Сива каишка, без мирис, с дължина 70 cm (45 g) съдържа 4,5 g imidacloprid и 2,03 g flumethrin, като ..

BEAPHAR CALMING SPOT ON - УСПОКОЯВАЩИ КАПКИ ЗА КУЧЕТА, 3бр.

BEAPHAR CALMING SPOT ON - УСПОКОЯВАЩИ КАПКИ ЗА КУЧЕТА, 3бр.

15.00лв.

Beaphar Calming Spot On са успокояващи пипети по 3 бр в опаковка. Натурални, безопасни и с грижа за ..

BEAPHAR CANI COMFORT - УСПОКОЯВАЩ СПРЕЙ С ФЕРОМОНИ, ЗА КУЧЕТА, 30мл.

BEAPHAR CANI COMFORT - УСПОКОЯВАЩ СПРЕЙ С ФЕРОМОНИ, ЗА КУЧЕТА, 30мл.

26.00лв.

Успокояващ спрей за кучета с феромони Beaphar Cani Comfort е просто и ефективно решение срещу преком..

Beaphar Dimethicare Spray - спрей за кучета и котки против бълхи, кърлежи, комари, пясъчни мухи

Beaphar Dimethicare Spray - спрей за кучета и котки против бълхи, кърлежи, комари, пясъчни мухи

23.00лв.

Vermicon Spray (250 нл) за кучета, базиран на Диметикон, парализира бълхи, кърлежи и други насекоми ..

BEAPHAR PUPPY TRAINER - ЗА ОБУЧЕНИЕ НА МАЛКИ КУЧЕНЦА, 20мл.

BEAPHAR PUPPY TRAINER - ЗА ОБУЧЕНИЕ НА МАЛКИ КУЧЕНЦА, 20мл.

15.00лв.

Този продукт е специално разработен да помогне на вашето куче да ходи по нужда на място избрано от в..

BEAPHAR VERMICON SHAMPOO - ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ШАМПОАН ЗА КУЧЕТА, 200мл.

BEAPHAR VERMICON SHAMPOO - ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ШАМПОАН ЗА КУЧЕТА, 200мл.

15.00лв.

Vermicon Shampoo (200 мл) за кучета, базиран на Диметикон, парализира бълхи, кърлежи и други насеком..

Показани са 1 до 12 от 51 (5 страници)