Facebook Pixel
Противопаразитна каишка Kiltix 38 см
Противопаразитна каишка Kiltix 38 см

Противопаразитна каишка Kiltix 38 см

(0 ревюта) / Напиши ревю
  • 41.00лв.
  • Наличност: Да
  • Производител: BAYER
  • Код: KILTIX 38см
При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Aктивни субстанции и параметри:

ДължинаТеглоPropoxurFlumethrin
Kiltix for Small Dogs, Килтикс за малки кучета38 cм12,5 гр1,25 гр0,28 гр
Kiltix for Medium-sized Dogs, Килтикс за средно големи кучета53 cм30,2 гр3,02 гр0,68 гр
Kiltix for Large Dogs, Килтикс за големи кучета70 cм45 гр4,50 гр1,013 гр

Тeрапевтични показания: За лечение на кучета, при опаразитяване с кърлежи (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) и бълхи (Ctenocephalides canis / felis) и за предпазване от повторно опаразитяване. След поставяне, каишката запазва ефективността си срещу кърлежи и бълхи, най-малко в продължение на 7 месеца.

Противопоказания: Да не се използва при кучета с обширни поражения на кожата.
Да не се използва при болни животни и при животни в оздравителен период.

Нежелани странични реакции: В редки случаи може да се прояви слаб сърбеж през първите няколко дни след поставянето на каишката. В случай на реакция на свръхчувствителност, каишката трябва да се отстрани незабавно.
Ако се проявят признаци на карбаматно отравяне, животните трябва да бъдат лекувани симптоматично, едновременно с интравенозното прилагане на антидот: атропин.

Дозировка и метод на прилагане:
Малки кучета – една каишка с дължина 38 см (12,5 гр).
Средно големи кучета – една каишка с дължина 53 см (30,2 гр).
Големи кучета – една каишка с дължина 70 см (45 гр).
Каишката трябва да се извади от предпазната опаковка, да се развие и да се отстранят остатъците от отливката от вътрешната и страна. Поставя се свободно около врата, излишната част се изтегля през халката. Правилно поставената каишка трябва периодично да се проверява. Преди къпане каишката трябва да се сваля, и да се поставя когато козината на кучето изсъхне. Каишката трябва да се носи постоянно. Ефективна е, независимо от това дали кучето се движи или е в покой.

Съвет за правилно приложение: Бълхите често инфестират кучешките постелки, килимите и завесите в помещенията, които кучетата обитават. Поради това е необходимо те да бъдат обработвани периодично с инсектициди и да бъдат почиствани с прахосмукачка. Това ще доведе до намаляване на бълхите в заобикалящата среда и ще удължи периода на ефикасност срещу ново опаразитяване.
Кучетата с гъста, сплъстена или мазна козина трябва да бъдат изкъпани с шампоан, преди поставяне на каишката. Повтарящо се мокрене (дъжд, плуване, къпане) може да повлияе върху ефективността на каишката.
Ефективността и продължителността на действие на каишката зависят както от дължината, плътността и състоянието на космената покривка, така и от степента на опаразитеност. При необходимост каишката може да бъде заменена преждевременно, ако ефективността и е намаляла. В единични случаи е било наблюдавано опаразитяване с кърлежи. Кърлежите могат да се прикрепят, но умират най-късно до 3 дни без да кръвосмучат.

Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо            Добро