Facebook Pixel

Поводи за кучета - нашийници и нагръдници

Много стопани си мислят, че не е задължително кучето им да бъде на повод. Но това не е така, защото когато е малко, то може да се разсее от хората и другите животни, които преминават покрай него. И така може не само да избяга, но и да пострада.

Затова още от първия път, когато изведете кучето си навън е много важно то да бъде с каишка и на повод. Разбира се, ще отнеме известно време, докато свикне да бъде свързано с Вас и да Ви слуша.

Някои собственици предпочитат да имат няколко вида поводи за кучета, които да използват с различни цели. Например единият от поводите за кучета да бъде за ежедневни разходки, другият - за туризъм и третият - за разходка с колелото.

Не можем да кажем кой от поводите за кучета е най-добър, защото всичко е строго индивидуално. И зависи преди всичко от Вашето удобство и поведението на кучето Ви.

Например, ако любимецът Ви е спокоен, съвсем спокойно можете да изберете някой от автоматичните поводи за кучета. Така ще можете да контролирате дължината му според ситуацията. Но, ако четириногият Ви приятел все още свиква с Вас, е добре да изберете някой от поводите за кучета, подходящи за обучение.

Как да изберете поводи за кучета?

Поведението на кучето и Вашето удобство не са единствените фактори, с които трябва да се съобразявате при избора на повод за кучета. Обърнете внимание и на:

- Размера - по-големите кучета са по-силни от малките. Затова те се нуждаете от по-стабилен повод за кучета, които да Ви помага да запазите контрола си.

- Възраста – малките кутрета и по-младите кучета често са в процеса на обучението си. Това означава, че лесно се превъзбуждат, отвличат вниманието си или искат да гризат всичко по-пътя. В този случай, правилния повод е по-къс и стабилен.

- Местожителство – място, което обитавете е също от значение, когато избирате повод, нашийник и каишка. Ако живеете на село, Вашите кучета ще имат повече място за разходка и опасностите ще са по-малко. Докато в града има не само коли, но и повече оживени улици и хора.

- Порода – някой породи могат да получат сериозни здравословни проблеми, ако използвате грешния повод за кучета. Например мопсовете са склонни към получаването на трахеален колапс.

Разгледайте нашите поводи за кучета в тази категория. Постарали сме се да Ви предложим голямо разнообразие от поводи, нашийници и надгръдници за кучета.

 CRICKET P HARNESS

CRICKET P HARNESS

25.00лв.

..

 ERGOCOMFORT FREE TIME -КОМПЛЕКТ ЗА КУЧЕ 3 ЧАСТИ

ERGOCOMFORT FREE TIME -КОМПЛЕКТ ЗА КУЧЕ 3 ЧАСТИ

128.00лв.

Отличен продукт, който ще ви даде възможност да прекарате много свободно време с кучето си! Ако обич..

 SPORT DOG MATIC G20/120 BLUE

SPORT DOG MATIC G20/120 BLUE

44.00лв.

..

AGILA FLUO  HARNESS 4 - до 8 кг

AGILA FLUO HARNESS 4 - до 8 кг

35.00лв.

Agila е новата линия нагръдници за кучета, с отлично прилепване и максимален комфорт. Лесно се поста..

ARLECCHINO COLLAR - НАШИЙНИК

ARLECCHINO COLLAR - НАШИЙНИК

10.50лв.

ARLECCHINO COLLAR- НАШИЙНИК РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ И КАРТИНКИ И РАЗЛИЧНИ РАМЕРИ...

ARLECCHINO LEAD - ПОВОД

ARLECCHINO LEAD - ПОВОД

16.00лв.

..

CHAMPION P HARNESS

CHAMPION P HARNESS

12.00лв.

CHAMPION P HARNESS -НАГРЪДНИК ЗА КУЧЕ ОТ НАЙЛОН РАЗЛИЧНО РАЗМЕРИ И ЦВЕТОВЕ ...

CLUB

CLUB

9.00лв.

Найлонови нашийници със семпъл дизайн, изработени от много устойчив материал. С 4 големи дупки за ре..

CLUB - ПОВОД

CLUB - ПОВОД

9.00лв.

Повод от здрав найлон, със закопкалка не позволяваща усукване. Различни размери и цветове...

CLUB COLLAR PUPPY

CLUB COLLAR PUPPY

8.00лв.

..

CLUB COLOURS

CLUB COLOURS

9.00лв.

Много лесни за настройка, цветове на серията „клуб“ са разнообразни, отличаващи се със съществен и п..

Показани са 1 до 12 от 28 (3 страници)