NexGard / Нексгард дъвчаща таблетка за кучета от 10 до 25 кг – 1бр. ТАБЛ.

20.00лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Активни субстанции: Всяка дъвчаща таблета съдържа: Afoxolaner 68.0 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета.

Терапевтични показания: Третиране при опаразитяване на кучета с бълхи (Ctenocephalides felis и C. canis) в продължение на 5 седмици. Продуктът може да се използва като част от стратегията за лечение и контрол на алергичния дерматит (FAD). Третиране при опаразитяване на кучета с кърлежи (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus). Едно третиране убива кърлежите в продължение на до един месец. Бълхите и кърлежите трябва да се прикрепят към кучето и да са започнали хранене, за да бъдат изложени на въздействието на активната субстанция. За бълхи (C. felis), началото на действие е в рамките на 8 часа от прикрепването. За кърлежи, началото на действие (смърт) е в рамките на 48 часа от прикрепване.

Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите.

Неблагоприятни реакции: Няма. Ако забележите някакво сериозно въздействие или други ефекти, вследствие от употребата на този ВМП, които не са описани в тази листовка, моля незабавно да уведомите Вашия ветеринарен лекар.

Доза и начин на приложение: За перорално приложение. Дозировка: Продуктът трябва да се прилага в доза от 2.7-6.9 mg/kg телесна маса в съответствие със следната таблица:

Телесна маса (кг)
NexGard 11 mg
NexGard 28 mg
NexGard 68 mg
NexGard 136 mg
2-4
1


>4-10

1

>10-25


1
>25-501

За кучета с телесна маса над 50 kg, използвайте подходяща комбинация от дъвчащи таблети от различна/еднаква концентрация. Таблетите не трябва да се разделят.

Схема на третиране: На месечни интервали през сезона на бълхи и / или кърлежи, в зависимост от местната епизоотична обстановка.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване