NexGard Combo от 2,5 до 7,5 кг – 1бр. ПИПЕТА.

28.00лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Котки. Терапевтични показания: За котки със или в риск от смесени инфекции със цестоди, нематоди и ектопаразити. Ветеринарномедицинският продукт е изключително показан, когато цел на третирането са всичките три групи по едно и също време. Ектопаразити Третиране на опаразитяване с бълхи (Ctenocephalides felis). Еднократното третиране осигурява незабавна и постоянна активност, убиваща бълхите за 1 месец. Продуктът може да бъде използван като част от стратегията за третиране и контрол върху алергичния дерматит причинен от бълхи (FAD). Третиране на опаразитяване с кърлежи. Еднократното третиране осигурява незабавна и постоянна активност, убиваща кърлежите Ixodes scapularis за 1 месец и Ixodes ricinus за 5 седмици. Третиране на опаразитяване с ушни акари (Otodectes cynotis). Гастроинтестинални цестоди Третиране на опаразитяване с тении (Dipylidium caninum, Taenia taeniaeformis Echinococcus multilocularis, Joyeuxiella pasqualei и Joyeuxiella fuhrmanni). Нематоди Гастроинтестинални нематоди Третиране на инвазии от гастроинтестинални нематоди (L3, L4 ларви и възрастни на Toxocara cati, L4 ларви и възрастни на Ancylostoma tubaeforme и Ancylostoma ceylanicum и възрастни форми на Toxascaris leonina и Ancylostoma braziliense). Кардио–белодробни нематоди Предпазване от дирофилариоза (Dirofilaria immitis) за 1 месец. Третиране на опаразитяване с котешки белодробни нематоди (L4 ларви и възрастни на Troglostrongylus brevior). Пикочни нематоди Третиране на опаразитяване с пикочни нематоди (Capillaria plica). Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или към някой от ексципиентите. Неблагоприятни реакции: Повишена саливация, диария, преходни кожни реакции в мястото на приложението (алопеция, сърбеж), анорексия, летаргия и повръщане са наблюдавани рядко при клиничните проучвания наскоро след прилагането. Те са предимно леки, с къса продължителност и самоограничаващи се. Честотата на неблагоприятните реакции се определя чрез следната класификация:
  • много чести (повече от 1 на 10 третирани животни, проявяващи неблагоприятни реакции)
  • чести (повече от 1, но по-малко от 10 животни на 100 третирани животни)
  • не чести (повече от 1, но по-малко от 10 животни на 1,000 третирани животни)
  • редки (повече от 1, но по-малко от 10 животни на 10,000 третирани животни)
  • много редки (по-малко от 1 животно на 10,000 третирани животни, включително изолирани съобщения).
Доза и начин на приложение: Приложение върху ограничен участък. Дозировка: Препоръчаните минимални дози са 1,44 mg esafoxolaner, 0,48 mg eprinomectin и 10 mg praziquantel за 1 kg телесна маса. Изберете подходящия размер апликатор, съобразно телесната маса на котката.
Телесна маса на коткатаОбем на единична доза (ml)Esafoxolaner (mg)Eprinomectin (mg)Praziquantel (mg)
0.8-< 2.5 kg0.33.601.2024.90
2.5-<7.5 kg0.910.803.6074.70
≥7.5 kgПодходяща комбинация от апликатори
Начин на приложение: Използвайте ножици за изрязване на блистера по пунктираната линия, след това  издърпайте капачето. Извадете апликатора от опаковката и го дръжте изправен. Издърпайте леко буталото назад, завъртете и издърпайте капачката. Разгърнете козината на гърба на животното в основата на врата пред междураменната област докато се види кожата. Поставете върха на апликатора върху кожата и приложете цялото съдържание директно върху кожата в една точка. Продуктът трябва да се прилага върху суха кожа в област, където котката не може да оближе. При дългокосместите породи, специално внимание трябва да се обърне, продуктът да бъде приложен върху кожата, а не върху козината, за да се осигури оптимална ефикасност. Схема за третиране: За третиране на опаразитяване с бълхи и кърлежи и/или ушни акари и едновременно  третиране на гастроинтестинални и/или белодробни и/или пикочни нематоди и цестоди, една  доза от продукта трябва да се приложи. За необходимостта и честотата на третирането (ята) трябва да се потърси съвет от отговорния ветеринарен лекар и трябва да се  вземе предвид местната епидемиологична обстановка и начина на живот на животните (т.е.  достъп на открито). Ендемични райони, свободни от дирофилариоза: Котките, които не са изложени на постоянен риск от дирофилариоза, трябва да се третират съгласно схемата преписана от ветеринарния лекар и адаптирана към всяка индивидуална ситуация на повторна инфекция/опаразитяване. В противен случай, трябва да се използва продукт с по-тесен спектър, за се осигури устойчиво третиране срещу съответните паразити. Ендемични райони на дирофилариоза: Котките живеещи в ендемични райони на дирофилариоза и разпознати като ловци, може да бъдат третирани на месечни интервали, за да се осигури подходяща превенция и лечение на потенциална повторна инфекция с цестоди. В противен случай, за по-нататъшно третиране  трябва да се използва продукт с по-тесен спектър.  Профилактиката на дирофилариоза чрез убиване на ларви на Dirofilaria immitis, трябва да започне в рамките на 1 месец след първото очаквано излагане на комари и трябва да продължи поне 1 месец след последното излагане на комари. Ушни акари: За ушни акари, потърсете по нататъшен ветеринарен преглед 4 седмици след третирането, за да определите дали е необходимо допълнително лечение с продукт с по-тесен спектър. Специални условия за съхранение на продукта: Да се съхранява неизползваният апликатор в оригиналната опаковка, с цел предпазване от светлина.  Използваните апликатори трябва да бъдат унищожени незабавно.
Активни субстанции:
NexGard ComboОбем на единична доза (ml)Esafoxolaner (mg)Eprinomectin (mg)Praziquantel (mg)
Котки 0.8-<2.5 kg0.33.601.2024.90
Котки 2.5-<7.5 kg0.910.803.6074.70
 

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване