Какво трябва да знаете при избора на гранули за кучета?

Всеки ветеринарен лекар ще Ви посъветва, че не трябва да храните кучето си с какво да е. Важно е да му предлагате пълноценна и балансирана диета. Това означава, че в гранулите за кучета, които вземате, трябва да присъстват всички основни съставки. Това са протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали.

В тази статия ще се фокусираме върху гранулите за кучета и ще Ви дадем няколко основни съвета как да изберете правилните за Вашия любимец.

granuli za kucheta2

Съветваме Ви да се посъветвате с ветеринарен лекар, ако имате куче за първи път и не сте наясно как да го храните. Обърнете внимание, че  диетата за малки кученца обикновено съдържа 2 пъти повече сурови протеини и мазнини, отколкото тази на възрастните кучета. Това е така, защото кутретата имат по-високи енергийни нужди и активно развиват своите мускули и кости. Затова енергията идва от разграждането на протеиновите мазнини и въглехидратите.

Combined Shape

Това са две от основните неща, на които да обърнете внимание при избора на гранули за кучета

Друга важна особеност са  породата и размерътна Вашето куче. Тук разликата е не само в съдържанието, но и в размера на гранулите.

Малките кучета и породи усвояват веществата по-добре от по-малки гранули за кучета, защото ги дъвчат по-пълноценно. Докато за големите кучета това не е от голямо значение.

Някои породи имат специфични хранителни нужди, които е добре да обсъдите с ветеринарен лекар.

С това ще приключим тази статия. Разгледайте нашия онлайн магазин, за да изберете подходящите гранули за кучета за Вашия любимец.

Tags

What do you think?

Свързани Статии