Какво не знаете за кастрираните кучета?

Кастрацията е хирургична процедура, която се прави на кучетата, за да се премахнат техните репродуктивни органи. За ветеринарите това е стандартна операция, но за стопаните може да бъде много стресов момент. Не само защото се притесняват за своя любимец, но и понеже искат да му помогнат за бързото възстановяване.

Тук най-често задаваните въпроси са: „Какво се случва след кастрацията?” и „Трябва ли да  променя начина, по който храня кучето си?”.

 

pexels helena lopes 4009986

В тази статия ще Ви споделим как кастрацията влияе върху хранителните нужди на Вашия четириног приятел.

Кастрацията може да предпази Вашето куче от различни злокачествени заболявания и инфекции, както и да помогне за справяне с поведенчески проблеми като агресия и маркиране на територията.  Въпреки това, след нея настъпват хормонални промени. Те предразполагат кастрираните кучета към наддаване на тегло.

Смята се, че енергийните нужди на кастрираните кучета намаляват. В резултат на това те физически са по-малко активни и затова се нуждаят от храна, която да отговаря на тези нужди. Следователно, ако не променим начина на хранене на кастрираните кучета, приемът им на калории ще надвиши енергийния разход. И резултатът ще бъде – затлъстяване.

 

Заложете на храната за кастрирани кучета! Нейната формула набляга на по-ниското съдържание на мазнини и калории за поддържане на здравословно тегло. Някои съдържат и добавката L-карнитин, която помага за изгарянето на мазнини.
Combined Shape

Диетите с повече протеини също са подходящи

Те засищат Вашия любимец и му помагат да поддържа своята мускулна маса, вместо да се съхраняват нежелани мазнини.

Обърнете внимание, че за кастрираните кучета е важно и правилното определяне на количеството на храната. Това трябва да е съобразено с техните размери и тегло. Консултирайте се с Вашия ветеринар, ако не сте наясно как да изчислите правилното количество храна.

С това ще завършим тази статия. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим с интересните теми за Вашите любимци.

Tags

What do you think?

Свързани Статии