Какво не знаете за кастрираните котки?

Когато става въпрос за кастрация, собствениците на котки имат различни мнения. Някои са толкова развълнувани от новото попълнение в семейството, че дори не могат да си представят техният мъркащ приятел да има котенца. А други се притесняват какво ще се случи, когато любимецът им достигне полова зрялост.

Разбира се, ние не можем да Ви кажем дали трябва да кастрирате своите домашни любимци или не. Но Ви съветваме преди да вземете решение да се посъветвате с ветеринарен лекар, който да Ви разясни особеностите на тази процедура.

kakvo ne znaete za kastriranite kotki 900x601 1 e1684922254770

А в тази статия ние ще Ви запознаем какви промени настъпват при кастрираните котки и как да се грижите пълноценно за тях.

След кастрация настъпват хормонални промени, които могат да доведат до намаляване на скоростта на метаболизма с до 30% и увеличаване на апетита. Това означава, че Вашата котка няма да може да изгаря калориите толкова бързо, като преди.

Кастрирането също може да увеличи риска от образуване на камъни в пикочния мехур.

 

Съветваме Ви да заложите на храна за кастрирани котки. Нейната формула залага на диета, която свежда до минимум наддаването на тегло. Храната за кастрирани котки е с по-ниско съдържание на мазнини и калории за поддържане на здравословно тегло.

Някой видове храни за кастрирани котки съдържат и L-карнитин, който помага за по-добрия метаболизъм и усвояване на мазнините.

Затова е от голямо значение да изберете правилната храна за кастрирани котки. Тук от голямо значение е на каква възраст ще я кастрирате.

Ако е преди навършване на една година, трябва да имате предвид, че любимецът Ви все още расте и се развива. Това означава, че се нуждае от повече хранителни вещества.

Combined Shape

В зависимост от породата, Вашата котка напълно ще израстне между 8 и 12 месеца. Тогава е подходящо да му взимате храна за възрастни кастрирани котки.

Tags

What do you think?

Свързани Статии