Как домашният любимец ви прави по-здрави?

Според последни проучвания, проведени от американски учени, общуването с животни значително намалява нивото на стрес при хората. Ето още няколко примера за това как животните влияят положително на здравето ни.

Подобряват настроението

Да се чувствате най-щастливи, когато сте в компанията на своя домашен любимец не винаги означава, че сте “лудата жена с котките”. Науката доказва, че редовният контакт с животни подобрява настроението Ви. Редовните упражнения и общуване с животни увеличават нивата на серотонин, окситоцин и допамин. Тези хормони са познати още и като “хормони на щастието”. Наличието на по-високи нива на тези хормони може да подобри здравето на човешката психика.

kak domashniyat lyubimets vi pravi po zdravi 900x601 1

Подсилва сърдечно-съдовата система

Животните не само изпълват сърцата ни с любов, те всъщност имат изключително позитивен отпечатък върху здравето на сърдечно-съдовата система. Доказано е, че само с присъствието си домашните любимци могат да намалят нивата на холестерол, както и да свалят високо кръвно.

Засилват имунната система

Според проучване, деца, които са израснали с куче имат 33% по-малка вероятност да развият алергии. Като цяло, деца, които живеят с животни от ранна възраст имат по-силна имунна система.

Подобряват дисциплината и отговорността

Да притежаваш домашен любимец не се свежда само до целувки и гушкане, напротив – да се грижиш за животно изисква време и работа.

Това е и чудесна възможност за възпитаване на чувство на отговорност в подрастващите деца. От почистването на котешката тоалетна до къпане, разресване и хранене – списъкът с отговорности не спира до тук.

Combined Shape

Животните се грижат за Вас

Преминаването през тежък период безспорно е много по-леко с неизменното присъствие на вашия пухкав приятел. Някак си, животните усещат, когато не се чувстваме добре и винаги знаят как да ни развеселят.

Затова животните са нашите най-добри приятели и незаменима част от семейството. Ако искате да зарадвате своя любимец с нова играчка или нещо вкусно за хапване, разгледайте нашия онлайн магазин. В него ще откриете качествени храни за кучета и котки, лакомства и играчки.

Tags

What do you think?

Свързани Статии