Facebook Pixel

ГРЕБЕНИ за КОТКИ

Котките са нашата най-голяма радост и могат да ни дарят много любов. Но понякога да отглеждаш котка е свързано с постоянното чистене на косми – от мебелите, дрехите, навсякъде.

Не бива да забравяте и, че дългокосместите котки се нуждаят и от специални грижи за козината си. Затова много ветеринарни лекари препоръчват да сресвате козината й поне един път на седмица с гребени за котки.

На пазара можете да откриете голямо разнообразие от четки и гребени за котки. При избора си трябва да се съобразите колко дълга е козината на Вашата котка. Важно е и да знаете с каква цел го купувате – просто да премахнете падналите вече косми или за поддръжка и разплитане на дългата козина.

Освен това при избора на гребени за котки трябва да вземете  предвид възрастта, здравословното състояние и начина на живот на Вашия любимец. Например- по-възрастните котки, животните с наднормено тегло и персийските котки се нуждаят от по-често сресване.

Ако не сте сигурни как правилно да се грижите за козината на Вашия домашен любимец, ние Ви препоръчваме да се консултирате с Вашия ветеринарен лекар. Той може да Ви препоръча и на какъв вид гребени за котки да заложите.

Показани са 1 до 12 от 23 (2 страници)