Frontline Combo Spot-on Cat – 1бр ПИПЕТА

16.00лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Котки. Терапевтични показания: Да се използва срещу самостоятелно инвазиране с бълхи или при едновременно инвазиране с кърлежи и хапещи въшки. – За елиминиране на бълхи (Ctenocephalides spp.). Инсектицидната ефикасност срещу ново инвазиране с бълхи е с продължителност от 4 седмици. Предпазване от увеличаване на броя на бълхите чрез инхибиране на развитието на яйцата (овоцидна активност), лаври и какавиди (лаврицидна активност), произхождащи от яйцата, снесени от възрастните бълхи в продълженир на 6 седмици след прилагане. – За елиминиране на кърлежи (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Акарицидната ефикасност на продукта продължава 2 седмици срещу кърлежи (на базата на експирементални данни). – За елиминиране на хапещи въшки (Felicola subrostratus). Продуктът може да бъде използван като част от стратегията за третиране при контрол върху алергичния дерматит, причинен от бълхи. Противопоказания: Поради недостатъчно данни продуктът не трябва да се прилага при котенца на възраст по-малка от 8 седмици и/или с телесна маса по-малка от 1 кг. Да не се използва при болни животни (такива със системно заболяване, треска) или животни, възстановяващи се от заболяване. Да не се използва при зайци, поради опасност от неблагоприятни реакции и дори летален изход! Поради липса на проучвания, употребата на продукта не се препоръчва при видове, за които не е предназначен. Неблагоприятни реакции: Между много редки неблагоприятни реакции след употреба се наблюдава преходна кожна реакция в мястото на приложение (сърбеж, локално опадане на козината, зачервяване) и общ сърбеж или опадане на козината. След изпозлване също са наблюдавани силна саливация, обратими нервни признаци (увеличена възбудимост, депресия или други нервни признаци) или повръщане. След близане е възможно да се установи кратък период на повишена саливация, коеот се дължи основно на естеството на носителя. Да не се предозира. Доза и начин на приложение: Локално приложение върху кожата на котка на една пипета от 0.5 мл, съответстваща на минималната препоръчителна доза от 5 мг/кг фипронил и 6 мг/кг (S)-methoprene. Поради липса на данни за безопасност, минималният интервал на третиране е 4 седмици. Метод на приложение: Пипетата се държи изправена. С почукване се осигурява попадане на съдържанието в широката част на пипетата. Върхът на пипетата се отчупва. Разгръща се козината на гърба на животното в основата на врата пред междураменната област, докато се види кожата. Върхът на пипетата се разполага върху кожата и пипетата се изтисква няколко пъти, докато цялото съдържание попадне в една точка, директно върху кожата. Специални условия на съхранение: Да не се съхранява при температура над 30°С. Да се сухранява в оригинална опаковка.
Активни субстанции: Fipronil – 50 mg; (S)-methoprene – 60 mg Ексципиенти: Buthylhydroxyanisole (E320) – 0.10 mg; Buthylhydroxyanisole (E321) – 0.05 mg;

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване