Drontal Dog Flavour XL – 1бр ТАБ

15.00лв.

*

Терапевтични показания: За лечение на смесени паразитни инвазии, причинени от кръгли и плоски червеи, и Giardia spp. Кръгли червеи: Аскариди: Toxocara canis, Toxascaris leonina Анкилостоми: Uncinaria Stenocephala, Ancylostoma caninum Трихуриди: Trichuris vulpis, Тении: Echinoccocus granulosus Echinoccocus multilocularis Dypylidium caninum, Taenia spp. Multiceps multiceps Mesocestoides spp.

Противопоказания: Дронтал Плюс не трябва да се използва по време на първите две трети от бременността. Да не се използва едновременно с пиперазинови производни.

Нежелани странични реакции: Няма известни.

Дозировка: 15 мг febantel, 14,4 мг pyrantel embonate и 5 мг praziquantel / кг телесно тегло. Това съответства на 1 таблетка Drontal Plus 35 kg tablet на 35 кг телесно тегло.

Телесно тегло (кг)Брой таблетки
20кг – 35кг1
35кг – 50кг1.5
50кг – 70кг2

Да не се използва при кучета с телесно тегло под 20 кг.

Съвети за правилно приложение: Перорално приложение. Таблетките могат да се дават самостоятелно или с храната. Не е необходимо гладуване преди и след приложението. Препоръчва се приема на медикамента непосредствено преди хранене. Продължителност на лечението: Опаразитяване с нематоди и цестоди: за рутинен контрол на паразитозите при възрастни кучета е необходимо прилагане на веднъж на 3 месеца. За рутинно лечение се препоръчва една единствена доза. В случаи на тежко опаразитяване с кръгли червей се препоръчва повторно приложение след 14 дни. При малки кученца лечението трябва да започне на двуседмична възраст и да се повтаря на всеки 2 седмици, до навършване на 12 седмична възраст с подходящ антихелминтен продукт (напр. Drontal Puppy). След което трябва да бъдат третирани през 3 месечни интервали. Препоръчително е през времето, когато се третират кученцата да се третират и майките. За контрол на Toxocara, кърмещите кучки трябва да се третират на втората седмица след раждането и на всеки две седмици до отбиването. Опаразитяване с Giardia spp. Третиране в продължение на три последователни дни.

Активни субстанции: Febantel 525,0 мг; pyrantel embonate 525,0 мг praziquantel 175,0 мг Помощни вещества: царевично нишесте, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, повидон, магнезиев стеарат, натриев лаурил сулфат, колоиден силициев диоксид анхидрит, изкуствен овкусител с вкус на телешко.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване