Drontal Dog Flavour – 1бр ТАБ

4.50лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Кръгли червеи: Аскариди: Toxocara canis, Toxascaris leonina Анкилостоми: Uncinaria Stenocephala, Ancylostoma caninum Трихуриди: Trichuris vulpis Тении: Echinoccocus granulosus Echinoccocus multilocularis Dypylidium caninum, Taenia spp.; Multiceps multiceps; Mesocestoides spp.

Дозировка и метод на приложение: Препоръчителната доза е 15 мг febantel, 14,4 мг pyrantel embonate и 5 мг praziquantel / кг телесно тегло. Това съответства на 1 таблетка Drontal Plus tablets (flavour) for dogs на 10 кг телесно тегло.

Съвети за правилно приложение: Перорално приложение. Таблетките могат да се дават самостоятелно или с храната. Не е необходимо гладуване преди и след приложението. Препоръчва се приема на медикамента непосредствено преди хранене. Поради приятния вкус, кучетата обикновено изяждат таблетките. Продължителност на лечението: Опаразитяване с нематоди и цестоди: за рутинен контрол на паразитозите при възрастни кучета е необходимо прилагане на веднъж на 3 месеца. За рутинно лечение се препоръчва една единствена доза. В случаи на тежко опаразитяване с кръгли червей се препоръчва повторно приложение след 14 дни. При малки кученца лечението трябва да започне на двуседмична възраст и да се повтаря на всеки 2 седмици, до навършване на 12 седмична възраст с подходящ антихелминтен продукт (напр. Drontal Puppy). След което трябва да бъдат третирани през 3 месечни интервали. Препоръчително е през времето, когато се третират кученцата да се третират и майките. За контрол на Toxocara, кърмещите кучки трябва да се третират на втората седмица след раждането и на всеки две седмици до отбиването. Опаразитяване с Giardia spp. Третиране в продължение на три последователни дни.

Противопоказания: Дронтал Плюс не трябва да се използва по време на първите две трети от бременността. Да не се използва едновременно с пиперазинови производни.

Нежелани странични реакции: Няма известни.

Активни субстанции: Febantel -150 мг, pyrantel embonate – 144 мг, praziquantel -50 мг Помощни вещества: царевично нишесте, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, повидон, магнезиев стеарат, натриев лаурил сулфат, колоиден силициев диоксид анхидрит, изкуствен овкусител с вкус на телешко.

Tерапевтични показания: За лечение на смесени паразитни инвазии, причинени от кръгли и плоски червеи и Giardia spp.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване