Cestal Plus for dogs – 1бр Таб.

2.50лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета.

Терапевтични показания: Лечение и контрол на най-често срещаните тении и кръгли червеи при кучета и малки кученца: аскаридии: Toxocara canis, Toxascaris leonina (възрастни и незрели форми); анкилостоми: Ancyiostoma caninum, Uncinaria stenocephala (зрели); тении: Taenia spp., Dipylidium caninum, Echinococcus spp.(възрастни и незрели форми).

Противопоказания:  Не използвайте в случай на свръхчувствителност към активните субстанции или който и да е от ексципиентите. Да не се използва при кученца по-малки от 4-седмична възраст.

Неблагоприятни реакции: Не са наблюдавани неблагоприятни реакции при клинични тестове. Ако забележите някакво сериозно въздействие или други ефекти, вследствие от употребата на този ВМП, които не са описани в листовката, моля незабавно да уведомите Вашия ветеринарен лекар.

Доза и начин на приложение: Перорално. 1 таблетка на 10 кг т.м. (което отговаря на съответните дози на активните субстанции 5 мг/кг praziquantel и pyrantel embonate 14.4 мг/кг и fenbendazole 20 мг/кг).

Малки кученца и дребни породи кучетаСредни породи кучетаЕдри породи кучета
<2 кг – ¼ табл.10-20 кг – 2 табл.30-40 кг – 4 табл.
2-5 кг – ½ табл.20-30 кг – 3 табл.40-50 кг – 5 табл.
5-10 кг – 1 табл.

Активни субстанции:  Praziquantel 50 mg, Pyrantel embonate 144 mg, Fenbendazole 200 mg.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване