Bravecto / Бравекто дъвчащи таблетки за средно големи кучета 10-20 кг

77.00лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Активна субстанция: Bravecto 112.5 mg дъвчащи таблетки за много малки кучета (2-4.5 kg) – Fluralaner (mg) – 112.5
Bravecto 250 mg дъвчащи таблетки за малки кучета (>4.5-10 kg) – Fluralaner (mg) – 250
Bravecto 500 mg дъвчащи таблетки за средно големи кучета (>10-20 kg) – Fluralaner (mg) – 500
Bravecto 1000 mg дъвчащи таблетки за големи кучета (>20-40 kg) – Fluralaner (mg) – 1000
Bravecto 1400 mg дъвчащи таблетки за много големи кучета (>40-56 kg- Fluralaner (mg) – 1400

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета.

Терапевтични показания: За третиране на опаразитяване с кърлежи и бълхи при кучета.
Този ветеринарномедицински продукт е системен инсектицид и акарицид, който има: -бърза и продължителна активност, убиващ бълхите (Clenocephalides felis) за 12 седмици, -бърза и продължителна активност, убиващ кърлежите за 12 седмици за Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus и D. variabilis, -бърза и продължителна активност, убиващ кърлежите за 8 седмици за Rhipicephalus sanguineus.
Бълхите и кърлежите трябва да се прикачат към гостоприемника и да започне храненето, за да може да бъдат изложени на влиянието на активната субстанция. Началото на ефекта е в рамките на 8 часа след прикачването на бълхите (C.felis) и 12 часа след прикачването на кърлежите (I.ricinus).
Продуктът може да се използава като част от стратегията за контрол на flea allergy dermatitis (FAD).

Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите.

Неблагоприятни реакции: При клинични опити (1.6% от третираните кучета) често са били наблюдавани умерени и бързопреминаващи гастроинтестинални признаци като диария, повръщане, липса на апетит и лигаване.

Доза и начин на приложение: Перорално приложение. Bravecto трябва да се прилага съгласно следната схема (съответсващо на 1 доза от 25-56 mg fluralaner/kg т.м, за на една телесна група):
Куче с тегло 2-4.5 кг – концентрация: Bravecto 112.5 mg, брой таблетки: 1
Куче с тегло >4.5-10 кг – концентрация: Bravecto 250 mg, брой таблетки: 1
Куче с тегло >10-20 кг – концентрация: Bravecto 500 mg, брой таблетки: 1

Куче с тегло >20-40 кг – концентрация: Bravecto 1000 mg, брой таблетки: 1
Куче с тегло >40-56 кг – концентрация: Bravecto 1400 mg, брой таблетки: 1
Дъвчащите таблетки не трябва да се чупят или разделят. За кучета над 56 kg т.м., използвайте комбинация от две таблетки които най-много съответстват на определената телесната маса.
Метод на приложение: Прилагайте Bravecto дъвчащи таблетки по време или близко до времето на хранене. Bravecto е дъвчаща таблетка и се приема добре от повечето кучета. Ако таблетката не се приема добровално от кучето, може също да бъде приложена в храната или директно във устата. Кучето трябва да бъде наблюдавано по време на приложението на продукта, за да сте сигурни, че таблетката е погълната от кучето.
Схема на приложение: За оптимален контрол на опаразитяването с бълхи, ветеринарномедицинския продукт трябва да се прилага през интервал от 12 седмици. За оптимален контрол на опаразитяването с кърлежи, времето за повторно третиране зависи от вида на кърлежите.
Специални условия за съхранение на продукта: Този ветеринарномедицински продукт не изисква никакви специални условия за съхранение.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване