Bravecto 2-4.5 кг

56.00лв.

Внимание!

При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Терапевтични показания: За третиране на опаразитяване с кърлежи и бълхи при кучета. Този ветеринарномедицински продукт е системен инсектицид и акарицид, който има: -бърза и продължителна активност, убиващ бълхите (Clenocephalides felis) за 12 седмици, -бърза и продължителна активност, убиващ кърлежите за 12 седмици за Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus и D. variabilis, -бърза и продължителна активност, убиващ кърлежите за 8 седмици за Rhipicephalus sanguineus. Бълхите и кърлежите трябва да се прикачат към гостоприемника и да започне храненето, за да може да бъдат изложени на влиянието на активната субстанция. Началото на ефекта е в рамките на 8 часа след прикачването на бълхите (C.felis) и 12 часа след прикачването на кърлежите (I.ricinus). Продуктът може да се използава като част от стратегията за контрол на flea allergy dermatitis (FAD).

Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите.

Неблагоприятни реакции: При клинични опити (1.6% от третираните кучета) често са били наблюдавани умерени и бързопреминаващи гастроинтестинални признаци като диария, повръщане, липса на апетит и лигаване.

Доза и начин на приложение: Перорално приложение. Bravecto трябва да се прилага съгласно следната схема (съответсващо на 1 доза от 25-56 mg fluralaner/kg т.м, за на една телесна група): Куче с тегло 2-4.5 кг – концентрация: Bravecto 112.5 mg, брой таблетки: 1 Куче с тегло >4.5-10 кг – концентрация: Bravecto 250 mg, брой таблетки: 1 Куче с тегло >10-20 кг – концентрация: Bravecto 500 mg, брой таблетки: 1

Куче с тегло >20-40 кг – концентрация: Bravecto 1000 mg, брой таблетки: 1 Куче с тегло >40-56 кг – концентрация: Bravecto 1400 mg, брой таблетки: 1 Дъвчащите таблетки не трябва да се чупят или разделят. За кучета над 56 kg т.м., използвайте комбинация от две таблетки които най-много съответстват на определената телесната маса. Метод на приложение: Прилагайте Bravecto дъвчащи таблетки по време или близко до времето на хранене. Bravecto е дъвчаща таблетка и се приема добре от повечето кучета. Ако таблетката не се приема добровално от кучето, може също да бъде приложена в храната или директно във устата. Кучето трябва да бъде наблюдавано по време на приложението на продукта, за да сте сигурни, че таблетката е погълната от кучето. Схема на приложение: За оптимален контрол на опаразитяването с бълхи, ветеринарномедицинския продукт трябва да се прилага през интервал от 12 седмици. За оптимален контрол на опаразитяването с кърлежи, времето за повторно третиране зависи от вида на кърлежите. Специални условия за съхранение на продукта: Този ветеринарномедицински продукт не изисква никакви специални условия за съхранение.

Активна субстанция: Bravecto 112.5 mg дъвчащи таблетки за много малки кучета (2-4.5 kg) – Fluralaner (mg) – 112.5 Bravecto 250 mg дъвчащи таблетки за малки кучета (>4.5-10 kg) – Fluralaner (mg) – 250 Bravecto 500 mg дъвчащи таблетки за средно големи кучета (>10-20 kg) – Fluralaner (mg) – 500 Bravecto 1000 mg дъвчащи таблетки за големи кучета (>20-40 kg) – Fluralaner (mg) – 1000 Bravecto 1400 mg дъвчащи таблетки за много големи кучета (>40-56 kg- Fluralaner (mg) – 1400

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета.

Безплатна стандартна доставка при онлайн покупка на стойност над 80 лева (продуктовата обща сума не включва артикули, които се вземат от магазина; общата сума на продуктите се изчислява след всякакви отстъпки или купони). Поръчките обикновено пристигат в рамките на 3-6 работни дни.

Връщане и отказване