Facebook Pixel
Advantix spot-on for dogs 25-40 kg / Адвантикс спот-он за кучета 25-40 кг - 1бр ПИПЕТА
Advantix spot-on for dogs 25-40 kg / Адвантикс спот-он за кучета 25-40 кг - 1бр ПИПЕТА

Advantix spot-on for dogs 25-40 kg / Адвантикс спот-он за кучета 25-40 кг - 1бр ПИПЕТА

(0 ревюта) / Напиши ревю
  • 23.00лв.
  • Наличност: Да
  • Производител: ADVANTIX
  • Код: ADVANTIX
При поръчка на ветеринарни храни/обезпаразитяващи средства, предварително трябва да сте се консултирали с ветеринар!

Активни субстанции:
Imidacloprid: 100 mg/ml, Permethrin: 500 mg/ml
Помощно(ни) вещество(а): бутилхидрокситолуен (E321) 0,1 mg/ml

Всяка пипета съдържа:

пипетаimidaclopridpermetrine321
Advantix за кучета до 4кг0.4mi40mg200mg0.4mg
Advantix за кучета от 4кг до 10кг1.0ml100mg500mg1.0mg
Advantix за кучета от 10кг до 25кг2.5ml250mg1250mg2.5mg
Advantix за кучета от 25кг до 40кг4.0ml400mg2000mg4.0mg
За кучета с тегло над 40 кг Използва се подходяща комбинация от пипети

 Терапевтични показания: За лечение и профилактика на кучета, опаразитени с бълхи (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis). Бълхите върху кучетата умират в рамките на 1 ден след третирането. Едно третиране предотвратява повторно опаразитяване в рамките на 4 седмици. Продукта може да се използва като част от програмата за борба с алергичния дерматит причинен от бълхи (FAD).
Продуктът има постоянен акарициден и репелентен ефект в продължение на 4 седмици срещу Rhipicephalus sanguineus и Ixodes ricinus, и три седмици срещу Dermacentorreticulatus.
Кърлежите, които са вече върху кучето могат да не бъдат убити в рамките на два дни след третирането, и да останат прикрепени и видими. Поради това е препоръчително непосредствено преди третирането кърлежите, които вече са върху кучето да бъдат отстранени.
Едно третиране осигурява репелентна активност (предпазва от ухапване) срещу пясъчни мухи Phlebotomus papatasi за две седмици и за три седмици срещу Phlebotomus perniciosus и Lutzomyia longipalpis, за две седмици срещу комари (Aedes aegypti) и четири седмици срещу Culex pipiens и срещу кръвосмучещи мухи (Stomoxys calcitrans) за 4 седмици.

Противопоказания: Поради липса на налични данни продукта не трябва да се използва при кученца под 7 седмична възраст и тегло по-малко от 1,5 кг. В зависимост от теглото на кучето трябва да се използват подходящия размер пипети, виж схемата за дозиране.
Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции и помощните вещества.
Да не се използва при котки.

Нежелани странични реакции: В много редки случаи при кучета може да се появи преходна кожна чувствителност (локален сърбеж, чесане, алопеция и зачервяване на мястото на апликиране) или преходна летаргия.
В много редки случаи кучетата могат да проявят промени в поведението (възбуда, безпокойство, скимтене или търкаляне), гастроинтестинални симптоми (повръщане, диария, хиперсаливация,
намален апетит) и неврологични признаци, като: нестабилна походка и треперене при кучета, чувствителни към permethrin. Признаците са преходни и отшумяват без допълнително лечение.
Отравяне, поради неволен перорален прием на продукта от кучето е малко вероятно, но може да се случи в много редки случаи. В такива случаи може да се появят симптоми като тремор и летаргия. Лечението е симптоматично. Няма познат специфичен антидот.

Дозировка за всеки вид животно, метод и начин на прилагане: Препоръчителната минимална доза е: 10 мг/кг телесна маса imidacloprid и 50 мг/кг телесна маса permethrin.За кучета с телесно тегло до 10 кг. кучето трябва да стои в права (стояща) позиция. Разтворете козината на кучето в областта на гърба, между лопатките, докато кожата стане видима. Допрете върха на пипетата до кожата и изстискайте цялото й съдържание.За кучета с телесно тегло над 10 кг. кучето трябва да стои в права (стояща) позиция, цялото съдържание на пипетата трябва да бъде приложено равномерно в четири точки по гръбната линия, от областта между лопатките до основата на опашката. Във всяка точка козината трябва да се разтвори, докато кожата стане видима. Допрете върха на пипетата до кожата и внимателно изстискайте част от съдържанието. За да се избегне изтичане на продукта не прилагайте голямо количество в една точка.

Допълнителна информация: Advantix® Spot-on е ектопаразитицид за локална употреба, съдържащ imidacloprid и permethrin. Тази комбинация действа, като инсектицид, акарицид и репелент. Imidacloprid e ефективен срещу възрастни бълхи и всички ларвни стадии при бълхите. В допълнение към ефикасността на imidacloprid при възрастни екземпляри ларвицидната ефикасност при третираните животни също е доказана. Ларвите на бълхите в непосредственото обкръжение на кучето умират след контакт с третираното животно.
Продукта осигурява репелентна активност (предпазва от ухапване) срещу кърлежи, пясъчни мухи и комари, чрез което намалява риска от предаване на векторни заболявания при кучетата, като борелиоза, рикетсиоза, ерлихиоза и лайшманиоза.

Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо            Добро